FARMEN 2009

Man saknade farmen - christina, men anda akte vi till 20 km utanfor Brisbane. En pantertant hamtade upp oss i en vit gammal bil med gratt palssate. Med en gang fick vi order hur vi skulle sitta i bilen och hur vaskorna skulle lastas. Lite trygg stamning pavag till huset.
Vi kom till Stamford och Josefine Theos hus som hade ca 100 m veranda. Helt otroligt vackert.
Sen oppnade hon munnen. Under varan vecka hann vi lara oss om den andra regeringen, aven kallad Big Brother, som kommer att forgora jorden.
Det ar hogt uppsatta manniskor som George Bush som egentligen ar reptiler med blatt blod som kommer att forgora. Darfor kontrollerar de media och later oss tro att ozonskiktet ar tunt och skadat. Egentligen ar det bara en plan for framtiden. Tove hade oturen att saga att hon agt vininfluens - vaccinet, hon ick vta att hon skulle do. jag satt och kollade pa "Sicko" ar en liten flckvar dov pa ena orat. Forklaringen var att hon antaglien blivit vaccinerad som barn. Logik manniskor, logik!
Hon ville att vi skulle sprida ide'erna men inte namna hennes namn. Det ar sa harlit med starka kallor.
Men vi har inte bara forandrat var syn pa manniskan.... Vi jobbade i hennes tradgard pa dagarna, morgon och kvall. Hon bodde langt ifran staden sa det blev manga promenader till lekplats och till grannens pool. Vi lyckades taima in regnperioden. Pa dagarna var det ofta ca 38 grader varmt innan det borjade sporegna i flera timmar. Mer siesta for oss!
Hon spadde oss i vara handflator, berattade om peslonligheter och framtida handelser om tex. familj och man. Vi far val hoppas att hon hade alla knivar i ladan nar det galler det..
Vi at sa vi nastan sprack. Tove gorde misstaget att inte skrapa skalen och fick hora: "Tove, thats not a clea plate!" Vi blev behandlade som sma flickor, man nastan skuttade fram bara darfor. Vi blev tillsagda hur man skulle ata, prata, ha haret, vilka asikter man skulle ha.
Hon: " Girls, what do we do before dinner??"
Vi i kor: "Wash or hands Josefine"
En vecka var lite langt hos henne sa efter en sondagsmarknad och mer me mer jb blev det antligen tisdag och vi fick borja var resa mot vart hem, Sydney. En snabb kram och eftersom hon trodde hon fatt med oss i kampen mot Big Brother lire laddat.
Kolla klipp md DAVID ICKE! Den killen vet vad han pratar om...



var forsta kvall var denna going i vart badrum, ca 1o cm i diameter















































pussar!!


bilder sydney.










BRISBANE

Nu ar vi i Brisbane! I fredagskvall kom vi hit efter heldagstur i regnskogen.  Skogen var varm och lite med djurliv men kanslan var anda harlig. Tyvarr Larsha, inga koalor an men vi vantar pa dem och alla kangurur... Var guide var den typiska naturmanniskan med stor hatt och roda yllesockar. Han dog inte av varmeslag som vi andra turister gjorde.
Alla hoga trad var sa maktiga att se, mycket kort blev det, dock inte lika manga som det tyska paret tog. Hela gruppen vantade pa dem hela tiden. Paret som ar lookalikes med Dag och Linda tog varje tillfalle att fota till sitt hemmaalbum over sina orientliska resor. Jattekul for oss andra :D
Vi vandrade ner till ett vattenfall dar det blev forsta stoppet pa var 6 timmars utflykt. Vi satt under vattnet och att vara syltmackor innan vi skulle ta samma vag upp igen. Pa vag till vattenfallet fick en tysk tjej en igel pa foten, darefter var vi alla (tjejer) nojiga over det och prioriterade bort guidens historier.
Jag lyckades klara mig med en liten som jag var sur over, INNAN vi upptackte Toves igel. Den hade suttit fast ett tag sa den var ganska stor. Guiden fick hjalpa till att fa bort den. Det tog sakert en och en halv timma innan det slutat bloda. Kan saga att jag var ganska nojd med min lilla igel da.
Nasta stopp blev ett nytt vattenfall. En liten promenad pa 5 min innan vi var framme och kunde hoppa i. Ett ord for att bada i ett vattenfall ar underbart! Vi lyckades simma under fallet och satt bakom pa en sten och bara iaktog. Vanersborggirls goes Sports Illustrated, det fattades bara kamerateamet till en perfekt bild. Sjalva fick vi guiden till hjalp sa vi har anda bildbevis pa det.

Med lite lattare och svalare steg gick vi upp och akte tillbaka till vart Bello hostel. Det kandes som att lamna sin familj, underligt. Fort utcheckning och sen transfer till nasta busstop. Vi och en tysk tjej blev avslappta och jag markte att jag inte lamnat igen rumsnyckeln an. OOOPS, men fick in den i sista sekund.
En 6 timmars resa lang resa blev det innan vi var framme i Brisbane. Det var bara att leta upp vart hostel och sova.
Igar var vi pa stan hela degan, var egen version av spa. Starbuck's inkopta godsaker gjorde dagen.
Pa kvallen hade vi hittat en gratisbio utomhus som vi skulle satsa pa. Med en batbuss tog vi oss dit och kunde se staden pa ett vackrare satt samtidigt.  Vi var pavg in men da var det visst inte gratis utan kostade 13 dollar. Jippikayey. Kul. Men de visade anda nya FAME- filmen sa vi slog oss ner i graset och hade basta kvallen. Lite jordiga men glada tog vi var batbuss hem och jagades av galna cyklist - transporter med dunkadunska musik.



































Bellingen, hippie - liv, surfing, kanotresa och regnskog.

Igar var det tankt att vi skulle ha surfat. Vi gick upp och var klara till 11 da vi skulle hamtas upp men deras van. Saklart var vagaorna alldeles for svara for oss nyborjare sa det blev till att underhalla oss pa annat satt. Kan arligt saga att det var svart nar man varit installd pa att surfa. Men spontana och harliga som vi ar blev det en cykeltur till narmsta sjo, ett dopp bland baggar och publik fran smygknarkande ungdomar fran skogen. Sedan tog vi oss en promenad i staden. Den bara andades vintage. Det var bland det jobbigaste vi varit med om. Ok, i - landsproblem till tusen men sa mycket fint for inget pris och for oss ingen budget. Man ville bara ta pa allt fint, sa efter sakert en timma gick vi vidare och hamnade aven dar i nasta affar.
Vi gick till vart hostel som har varldens finaste veranda, dar vi fortsatte medatt trycka i oss 2 liter glass som kompensation. Vadret var nagot mellanting men dagen gick anda ganska fort. Det bor sa himla mysigt folk har, man ar som en liten familj. Alla gar i haremsbyxor och bara flyter runt och det spelas mystisk musik i hogtalarna.
Pa kvallen blev det en kulinarisk maltid bestaende av frysta hamburgare (20 pack!) ris och pastasas. Vem behover kock?? Alla i hela huset samlades kring stora bordet pa verandan och jag tror vi alla satt och prata fran 8 till 11. Vi var tvugna att lagga oss eftersom morgondagens aktivetet blivit 2. Imorn skulle det bli surfinglektion och kanotresa!

Idag vaknade vi 7, tryckte i oss snabb frukost och blev upphamtade av Grayham vid 8. Det var vi och ett tyskt par som skulle surfa. En halvtimma utanfor Bellingen tog han oss, till en alldeles lagom strand dar urbefolkningn inte hade vaknat. tur!
Vi fick traffa var tranare Trent, som tydligen ar lite av en legend. Jag kan arligt saga att det var tur vi inte visste det da. Alla var exalterade och lite nervosa. Man tror sa garna tt man ska vara grym med en gang, sa nar vi lag och trana pa stranden kom skeptisen..
Forsta forsoket gick inte men sen var vi sa sjukt grymma. Tror arligt att Blue Water High ber om vara nummer snart. Annars ansoker jag.
Vi lyckades sta bada tva, jag har aldrig vart med om en mer friare kansla. Man star pa en vag. Vi har redan bestammt att det maste uplevas en gang till. Om det blir i Januari eller i Mars spelar igen roll, det maste gora om.
Efter lite fotografering av oss och Trent (julkort), kordes vi tillbaka sa att vi skulle hinna ladda om. I med snabbpastan i vatten och voila.
Energin var nastan pa topp, av surfingkanslan inte pasta, nar vi for andra gange blev upphamtade av nasta van.
En man i dockliknande surfhar korde oss till hans hus dar han driver kanotuthyrning och tours. Vi satte oss i varsin kanot och temperaturen maste varit over 36 grader varmt. Vi ar daliga och har fortfarande inte kopt oss nagon hatt sa darfor var man lite orolig over solsting. Det var vi, tysklandsparet, en kvinna som  bor i vart rum och tva barn, alder 4 och 6?? fran Melbourne.
Vi fick varsin kanot och borjade paddla utat. Mycket Sagan om Ringen kansla blev det innan regnet kom. Vi tog skydd under en bro och satt dar i sakert 20 minuter. Men vi hann hora manga berattelser fran var guide, klaga vad ar det??
Det slutade aldrig regna helt men vi begav oss hemat i alla fall, man forsokte skydda sin packning men ville hem sa fort som mojligt.
Vi fick croassainter och farsk frukt som plaster pa saren nar vi kom iland. Helt borta i dimman ar man nu. 
Ikvall blir det tidigt i sang da vi vid tio tiden ska vara utcheckade och klara for nasta aktivitet pa listan, regnskogsvandring med bad i vattenfall. 
Nu ska vi bara ata sen blir det nattinatti for oss.. so long



urunga
 




NAKENVAGGEN!





verandan









cykelutflykt.


banksy



fladdermossen



































ADA.

Idag foddes lilla ADA. Mycket pussar och kramar till Asa, Helene och Ada.
karlek!

saker vi skrattar at.

are you finish?? - no i'm swedish


SURFERS PARADISE

Surfers paradise i tva dagar nu. Vi bodde lite off, men med gratis transfer kom vi till en riktig favoritstad. Efter incheckning la vi oss pa stranden och brannde oss. Vara rumpor ser ut som julskinkor, otroligt attraktivt, ett tips sa har till julstamningen faktiskt. Vi bodde likt ett upplyft trahus sa nar vi at lunch hade vi besok av faglar (ingen aning om ras..)
Vi gick igenom en otrolig forvandling, dusch, och akte in till staden for att unna oss en riktig maltid och skratta at igar. Allt kanndes som en drom, det ar riktigt roligt nar man tanker efter! Staden var lik stader kring medelhavet men med en softare ton. Inte som Manly med den chilla hunden, men atmosvaren ar sa enkel. Allt kanns sa enkelt. Vi satte oss pa en fin restaurang som hade extrapris, pasta for Tove och skaldjur for mig innan vi fortsatte att fonstershoppa langs med stora gatan. Alla mysiga bohemaffarer skulle besokas imorgon och vi valde ut all glass och smoothies som skulle kopas.
Nasta dag blev lugnare, jag tror solen hade atit lite for mycket av var energi och Tove madde inte sa bra. Vi bestamde oss for att ta det lugnt istallet. Att sitta framfor en tv och lata sig ar verkligen underskattat. Ett vanligt hederligt vanersborsgskt filmmys med godas fran hemmkvall ar det man saknar mest nastan. Efter program som Docktor Phil (Phill i var slakt), Oprah och Ready- Steady Cook tog vi transfer till staden for mat!
Den bohemaffaren vi sag ut igar slutade i inkop av haremsbyxor och langklanning, darefter vlev den en falafel pa vagen innan vi var tvungna att uppsoka var bussgate. Vi traffade en mysig famlilj som sa hejda till Lou som vi hade kontakt med sen pa resan. Alla ar sa trevliga, vad gor vi svenskar egentligen :D nepp, andring pa den nu.

Klockan 03.15 vacktes vi av busschafforen, nu skulle det vantas till 07.00 for nasta transfer till det hostel jag skriver ifran nu. Nar vi gick av och skulle over vagen hor vi bara ett ljud, det ar ett hundskall och vi ser hur en hund komer springande. Vi kastade oss med vara veskor over vagen och jag hade i huvudet, "jag har min kniv och sa kastar vi applen pa honom". Varldens basta djurvanner ar vi. Han stannade, vi skrattade och klockan 7 kom bilen. Tank er Indiana Jones truck, den korde oss till Belligens hostel. Vi damp i sang och sov till 12 var tid, nu ar den 13.10. Dags for frukost. Kring internetbaset som vi sitter i nu finns hundratusentals bilder pa nakna manniskor pa uppstallda harligta foton... Man ska verkligen vara sig sjalv har. Eftersom vi bott med den nakan tanten forr ska nog detta inte bli nagot storre problem.
Nu ar det brunch som galler och sen se vad som finns utanfor huset.
Nu verkar det finnas sa man kan lagga upp bilder. Annars ar blogg inget roligt!!
FRED UT.













ALLA ALSKAR ZUMBA, PRECIS SOM VANERSBORG!! heeyyyy


Ett avsnitt i COPS

HEJ alla alla

har kommer lite snabb utdate innan tiden som vi betalt gar ut. Vi startade fran Sydney i fredagsnatt, helt okej vantan pa buss vid stationen. Vi tyckte sj'lva att vi lattade upp stammningen dar, vet inte riktigt om alla runt omkring holl med oss. Vi fick varsitt sate och sen tryckte chafforen bokstavligt talat pa gasen. Jag som satt pa toa i detta ogonblick flog runt i baset. En melodi pa detta och det hade kunnat vara med i kvarteret skatan...

Pa morgonen var vi framm 07.00. Fast chafforen varit sen med en halvtimma hade han anda tagit igen 45 min. Nu var vi i Coffs Harbour. Det kanndes som man var i agia napa. Den uppbyggnad av stad dar man skriver pa husen och radar upp dem efter vagen. Vi fick vanta till klockan 9 sa var turistinfon oppen. Vi fick besked om att aka till The Jetty, en liten strand pa andra sidan staden. Vi fick forfrgan om vi ville ga. Svaret var nej. Sa vi tog med alla, verkligen alla, vaskor akte buss och la oss pa stranden. Det stekte otroligt mycket och allt var frid och fojd med hoppkort i sanden, innan stormen kom. Det verklien flog sand overallt, trodde vi skulle forsvinna. Vi tog vara vaskor och sprang upp samidgt som vi sag en hharrypotter - blixt lysa upp himlen.

Eftersom vi var precis vid vattnet var priser pa mat hoga och vi bestamde oss for att aka tillbaka till "staden". Nu var klockan 15.00 och vi tankte hitta nat mysigt stall att ata pa men allt var stangt. Verkligen hela staden hade gatt under. Vi som hade tankt vara pa stranden till 19.00 var nu i en stad som verkligen sov och skulle vara dar i 13 timmar till.
Vi hittade Subway och borjade sedan var vantan. Vi satt i deras galleria till ca 7 innan vi kom pa att kolla om vi kunde vara pa nagot hostel tills vi skulle aka. Efter flera nej kom ett tips att ga till polisstationen vilket vi gjorde. Vi korde pa looken "tva dumma svenskar" och fick tillslut lov att vara dar mellan 02.00 och 04.15.
Nu var det till att vanta. Vi satt utanfor ett hotel som inte var ett hotel och fick goa erbjudanden over stallen att overnatta pa. Vi tackade nej :D Nar vi sedan satte oss pa polisstationen var vi sakra. Vi var mycket i vagen eftersom vi tog typ hela receptionen, men vad ska tv dumma svenskar gora..

Hela stadens intryck  kanndes verrkligen som man var med i ett avsnitt av cops. Manniskorna som hade det inskrukna utseendet, det hoga paret som brakade pa motorvagen, polisstationen dar jag fick sitta brevid en nerslagen kille med sin tand i handen. Hur ar allt detta mojligt pa en natt? Punked??
Det var med ganska snabba steg vi gick mot var busscentral. Bussen var som tur var lite tidig. Jag har aldrig matt sa bra. Men man ska inte klaga. Vi har bara upplevt mer an tankt. Nu ska vi till Surfers Paradise for avslappning och strand!
puss puss puss pusspuss

//S



alkis, going brevid. bjod oss pa pommes frites fran papperskorgen



anlanda i COFFS HARBOUR,





innan stormen tog oss...




backpacker?



backpacker?



borjan av all vantan. ingen klagar, detta ar vi bast pa.


vecka numero dos.

Denna vecka borjade med en ny flytt till nasta hostel. Mandagen pa vart hostel Sydney Harbour hade varldens finaste utsikt sa dar at vi frukost och kunde kika ner pa operan och harbour bridge. Pa det hostel kunde man se oss via en webbcam sa dar satt jag och tove med varsin mobil och varsin fam. i vardera lur. Vi kunde inte se dem men vi lovar att de alskade att se oss :D
Efter lamnade vi vara vaskor pa work and travel eftersom vi inte kunde checka in forrens sent pa kvallen. Tove hade hakat pa en klippning pa stan som gav henne tips fran en frisor fran topmodel, harmassage och klipp- och farg. Jag med mitt luggproblem stod over eftersom den inte fa bli kortare... Vi glomde dock att ta fore och efter kort men det blev riktigt bra. Lite avis men tror anda jag gjorde ratt.. annrs kommer vi tillbaka i mars :D

Liten runda pa stan hann vi allt med innan vi skulle checka in igen. Vi med vara ryggor som syns pa mils avstand. Tva 14tjejer kollade ner pa oss inne pa ett varuhus, om blickar kunde doda!..
Okej vi gar har i storstaden utan smink och med varsin rygga marke fjallraven och everset, men come on. HAha, sa himla underbart. Nepp vi passar inte in, det gor vi istallet pa vart nuvarande hostel.
Vi bokade det och han i receptionen talade sa sjukt val om det. "Det var sma rum men sa himla stadat. Trangt men sa harliga manniskor och bara tjejer"
Nar vi kom in mottes vi av klader fran golv till tak. Det visade sig vara som ett slags klollektiv med blandat folk. De hade bott dar i minst 3 manader, i samma rum! Tre tjejer fran scotland, tva killar fran estland en fran frankrike och tva killar fran Sydney. Det har gatt 4 dagar nu men sa fort vi kommer in ropar det svenska flickor efter oss och de basta av allt, alla knarkar.
Vi satt pa overslafet och horde de diskutera om deras joint som de holl pa att rulla utanfor rummet. Mycket trevligt,.. Tva estlanningar som undrar hur mycket vara biljetter var varda, de hade namligen inte  rad med hemresa sa det var till att sova med biljetten mellan knana och magvaskan snord runt magen.
Hela veckan har gatt sa fort, man haller inte koll pa vad man gor. I korthet har vi i alla fall varit pa inflyttningsfest hos Fanny, Emma, David och Rebecka vid Green square. Varldens harligaste lagenhet med pool, grill tva badrum och heltackningsmatta. Lyx.
I onsdags akte vi till bondi Junction for att ga pa The easter, ett surfingstalle. Efter lang tids sokande av ratt plattform kom vi dit. Men den lattsamma kansla pa kulbben  vi hort av emmas kompis visade sig vara at andra hallet. Alla var uppkladda till oronen och hade anvant sig av samma stylist. Lite fort kort dar nere och lite for urringat dar uppe, tillsammans med hoga klackar. Det hade vi inte...
Fredagen spenderades forst med att traffa Toves kusin Jenny och hennes kompis Anna som ocksa reser runt i Australien. En mini picknick i Hyde Park med fordel kakor!
Veckan har gatt at till att boka var kommanda forsta backpackingtur. Vi ringde runt for att hitta en farm vi kan bo pa, kollade pa att bo i regnskogen och surfing lektioner. Nu har vi fatt ihop hel dec. manad och den lyder:
Ikvall fredag aker  vi buss och ar framme i Coffs Harbour imorgon bitti. Dar blir det turisthet hela dagen till 4 pa morgonen da vi aker till Surfers paradise. En natt pa hostel och sen vidare vad 03.15 till Urunga.
Dar blir vi hamtade till ett hostel i regnskogen som vi bor pa i tre dagar. Det ingar surfinglektioner, paddling och tours i skogen. Sedan 4 fria dagar till den 14 dec. da vi aker till var farm. En gammal tant som bakar brod och foder upp kycklingr ska bli var "honsmamma" i en vecka. Sedan Brisbane, Byron Bay och ner till Sydney for jul och nyar. Det kanns jatteskont att borja sa smott med backpackningen innan vara tva nastkommande manader kommer. Vi har pratat med en som heter Emma som tipsat oss bussturer fran Bangkok till en o utanfor. Vi forsoker boka om vart flyg sa vi kan bada, sola och bli bruna innan vi kommer hem till sveriges varvader.
Vi har det sa jakla bra, allting blir musik.
fred ut\ karlek




pa webcamen sag famljen hur och vad vi at till frukost innan vi checkade
ut. SMILE.















tove, jenny, anna





Sondag

Denna dag tog vi farjan over till manly med Magda och Mari i hopp om att fa en varm och solig dag pa stranden, blev dock inte fullt ut som vi planerat. Stranden blev det, men storsta delarna av tiden log vi i skugga fran molnen och det blaste ratt kallt. Det gjorde dock inte sa mycket utan vi passade pa att ta igen oss, ata och umgas. Blev riktigt mysigt
Vi gick aven lite i affarer och vi hittade tonvis med fina saker som vi ville ha, men det belv andast att titta, for vad annars ska man gora nar ekomoin inte tillater annat :)

PA kvallen akte vi tillbaka till vart fina yha hostel vi harbour bridge och lagade mat. Vi lagade pasta med tomatsas medans tjejorna gjorde pasta med en peppar sas som smakade som flyttande peppar, god men skitstark. Detta blev var sista kvall med tjejorna innan de skulle pa surfcamp och vi skulle byta hostel. Vi passade darfor pa att ga upp pa terrassen for att ta lite bilder och titta pa utsikten som var ut mot operahuset och Harbour bridge, riktigt fint.
Gick inte att klaga pa de boendet direkt.

Ha en superdag sofia och tove




farja mot Manly, mari och magdalena

















tove lyckades snarta sofia med handuken under diskning, vart att upplag och applad
for det gjorde skitont.




utsikten fran vart hostel!!











en titanic finns alltid plats for



alltavslutas med gruppfoto!! puss




lordag.

I lordags var vi tvungna att byta hostel, men till et saa mky=t battre. Nar vi kom dit kranglade det till 100 och de pengar vi redan betalat fanns inte. Inte sa mycket att le at men nar vi val fick rummet spalade det ingen roll. Jattefrascht med egen toa, dusch och aircondition. Vi bodde med en hippitant fran London som jobbade som harborttagare. Darefter kom en tant som hela tiden visade underlivet. Lite losslappt sadar, ovanligt att vakna till pa morgonen nar man sjalv forsoker gora allt sa diskret som mojligt.
Vi lamnade alla saker och packade om for att ga en sightseeing tur runt operan och harbour bridge. Vadret var jattevarm men allt var sa vackert. Vi, Mari och Magdalena tog en riktig tiristtur den dagen.
Att hitta mat sen var svart sa vi gick till vi kom tillbaka till george street, man marker att det inte ar sa stort som man trott innan. Hur man an gar kommer man alltid tillbaka pa george street. Efter mat pa kulinariska MC D, gick vi tillbaka for annu mer kort och turisthet. Vi fastnade i en show dar en so kallade sig PSYKO SAM visade upp sina kunskaper inom eld, porrig dans och hur man kakar upp en lang ballong. Man kunde se ballongen i halsen nar ha forsokte svalja sen. Nastan hela pubilken var nara pa att krakas.
Pa kvallen var det tankt att vi skulle laga varldens finaste middag tillsammans alla 4 men jag och Tove kom bort. Under fel bro kom vi till de hemlosas stad. Fattade ingenting. Dar lag de pa rad...
Kan forkorta det sahar. Vi kakade snabbnudlar nar vi kom fram.










RSS 2.0